Wat anderen over HZ vinden

In een zware periode van angst en depressie heb ik begeleiding gehad van HulpZaam. De eerste tijd heeft Karin mij vooral ondersteund om de basale dingen van douchen, aankleden, eten en boodschappen doen, uit te kunnen voeren. Daarna bood zij ook praktische ondersteuning door samen dingen in het huishouden op te pakken. Moeilijke dingen als post afhandelen en financiën durfde ik met haar samen aan. Op slechte dagen trok ik mij terug, terwijl Karin bleef en me door haar aanwezigheid hielp om toch weer de draad op te pakken.
Karin is rustig, invoelend en meelevend, met respect voor wat ik als cliënt aan kon geven. In een latere fase is zij met mij mee gegaan om kennis te maken op een dagactiviteitencentrum, naar het UWV en medische aangelegenheden. Toen het nodig was zocht zij zelfstandig contact met mijn behandelaar bij Dimence.
Nu het weer beter gaat ondersteunt ze mij om de balans te bewaren in mijn daginvulling en steunt mij bij het oppakken van klussen die lang zijn blijven liggen door de depressie. Ik ben heel blij dat zij er nog is en ik samen met haar initiatieven kan bespreken en beheersbaar kan houden. 

Mijn ervaring met Karin is dat zij een invoelend persoon is. Haar rust en warmte voelen weldadig aan. Haar luisterend oor is groot, alsmede haar hart. Ze is doortastend in haar voorstellen en wil echt samen op zoek naar de beste weg om die te  bewandelen. Al met al zijn dit aspecten die je hoopt te verwachten als je tijdelijk iets meer steun wilt dan je directe omgeving jou kan bieden, zonder hen te overbelasten. Karin komt haar afspraken goed na, is attent en neemt echt de tijd voor je. Je krijgt niet het gevoel dat de tijd opeens ‘regeert’. Kom je op een punt dat zij misbaar wordt qua ondersteuning, dan is dat aan de ene kant natuurlijk fijn, aan de andere kant jammer elkaar weer gedag te moeten zeggen. Mijn dank voor jouw prima ondersteuning!

Over Karin; is goed bereikbaar, ben heel tevreden. Ik geef Karin een 8,5. Ik kom vaak met veel problemen, gespannen binnen bij het gesprek. Maar ik ga na het gesprek weer rustig en positief weg. Ik ben blij dat ze me ondersteund bij zaken als het UWV, indicatie WMO, SVB en andere problemen. Ik zie het anders niet zitten hoe ik alles moet regelen. Zij zorgt voor rust en helpt mee om overzicht te houden. 

Nu werd ik vandaag gevraagd of ik in het gastenboek iets wil schrijven. Over oud bakkers krentenbrood. Ja, wat is oud bakkers krentenbrood, nou das heel eenvoudig. Daar ik in december 2016 iets heb mee gemaakt waar ik hier liever niet over schrijven wil maar toch moet ik iets schrijven. Nu heb ik in 2017 hulp gehad van een andere organisatie, maar met die mensen kon ik niet samen werken, dat klikte voor geen meter en nee dit was geen schoenveter, maar het klikte voor geen meter. Toen was het even stil en ineens via een anonieme persoon die zich zorgen maakte over mij kreeg ik hulp van het Meldpunt Bijzondere Zorg. En via het M.B.Z. en met hulp van het sociaal team kwam ik toen in contact met Karin Koetsier. Zij is een geweldig mens. Het was een geweldig moment, niks geen oud Bakkers Krentenbrood nee, een gewone dame met niks, geen poeha gewoon lekker een plattelander. Het klikte meteen en ze heeft al veel voor mij betekend en ik ben blij dat ik ook in 2020 en 2021 nog steeds over haar kan beschikken. Als ze bij mij komt, proat’n wielle gewoon plat zo als het heurt. Ja, oud bakkers krentenbrood worden ook wel eens vergeleken met oude taarten en dit zijn dan mensen op leeftijd die alles beter weten dan de normale mens die zijn wegen kent. En Karin kent deze wegen die ze in moet gaan en die voor ons normale mensen vaak moeilijk en gesloten zijn. En ze is ook een gewone vrouw waar mee je gezellig kunt praten als je het moeilijk hebt en even geen weg kunt vinden.

Over de begeleiding ben ik tevreden. Vanaf vorig jaar hebben we regelmatig op kantoor afgesproken (i.v.m. Corona) en bel afspraken gehad. Ik vind het fijn dat Karin mij helpt met post voorlezen en uitzetten van acties. Ook meehelpen om van de voedselbank gebruik te mogen blijven maken is fijn. Ze regelt dit dan snel, ik heb veel aan haar te danken.
Karin kan mij ook duidelijkheid en adviezen geven, consequenties benoemen, ook al sputter ik tegen of zijn we het oneens met elkaar; we blijven samenwerken.

Reacties van mensen die ik heb mogen ondersteunen vanuit WMO Acuut:

“Ik ben zeer tevreden over de ingezette hulp tijdens mijn crisis situatie. Ben zeer dankbaar hiervoor! Ik ben serieus genomen, had een luisterend oor en iemand die met me meedacht. Ik ben weer verder op de goede weg geholpen”.

“De inzet ging snel. Ik was blij dat er één persoon kwam i.p.v. een heel team. Nu durfde ik mijn verhaal te doen. Het was vertrouwd”.

“Ik geef de hulp vanuit HZ een 9. Ik ben tevreden en vindt het super dat acties snel zijn uitgezet. Ik vond het prettig dat ik alleen met Karin te maken had en niet met teveel hulpverleners (dit geeft mij teveel prikkels en is lastig te overzien)”.